Pinterest marketing

Pinterest marketing, wat houdt het in?

Misschien heb je er wel van gehoord of gebruik je het ook, Pinterest is een interessante app waarbij je allemaal foto op kan slaan op je account. Maar wist je dat Pinterest ook heel erg geschikt is voor je marketing? In deze blog vertellen we je alles over Pinterest marketing dus lees lekker verder!

Wat is Pinterest nou precies?

Allereerst is het handig om te weten wat Pinterest precies inhoudt. Pinterest is een social media platform waar mensen allemaal beelden kunnen verzamelen van dingen waar ze interesse in hebben. Je kan ‘boards’ aanmaken waarin je alle ‘pins’ kunt verzamelen. Op het moment is het vooral populair bij vrouwen, maar ook steeds meer mannen komen op het platform af. Door Pinterest kan je heel goed zien wat de interesses van potentiële opdrachtgevers zijn, zo wordt het erg interessant voor bedrijven.

Hoe werkt Pinterest marketing?

Pinterest marketing wordt bijna altijd gebruikt door bedrijven of instanties. Pinterest Analytics zorgt ervoor dat deze bedrijven alle data kunnen meten en dat ze kunnen zien wat wel en wat niet aanslaat bij de gebruikers van het platform. Een groot voordeel van Pinterest is dat het volledig gratis is om een bedrijfspagina te hebben! Pinterest is niet zo groot in gebruikers vergeleken met de grote spelers zoals Facebook, Instagram en Twitter maar heeft vaak wel een hoge ROI. Het is voor veel bedrijven al één van de grootste bronnen van bezoekers op hun website en het blijft groeien. Pinterest is in 2019 de beurs opgegaan en heeft sinds dien ook een mooie groei gemaakt.

Organisch verkeer

Als je gebruikt maakt van Pinterest marketing zorgt dat voor organisch verkeer naar je website toe. Pinterest is hier echt heel erg groot in en dus ook een belangrijk platform om je bedrijf op te promoten. Facebook is het enige kanaal dat groter is in het verkeer trekken naar je website, maar bij Facebook moet je tegenwoordig betalen wat het voor sommige ondernemers minder aantrekkelijk maakt. Ook worden die advertenties op Facebook steeds duurder en duurder. Daarom kan Pinterest dus heel veel betekenen voor je bedrijf.

De beste content

Het is belangrijk om goede content te posten. Deel content waar potentiële opdrachtgevers naar op zoek zijn maar ook inspirerende content wat goed vindbaar is is van belang. Je wil ervoor zorgen dat mensen je content vinden, er op klikken en bewaren op hun account. Een aantal dingen kunnen heel erg belangrijk zijn voor je bedrijfspagina:

  • Zoekwoorden: Pinterest is niet alleen een social media platform, het is vooral ook een soort zoekmachine. Het kan dus handig zijn om Pinterest-SEO toe te voegen. Daardoor kan je kijken welke zoektermen werken en wat je beter anders kan doen.
  • Scherpe afbeeldingen: het is van groot belang dat je content van een kwalitatief hoog niveau is. Kijk daarom goed naar welke afbeeldingen geschikt zijn om te posten. Er zijn verschillende websites waar je gratis en gebruiksrechtenvrij HD-afbeeldingen kan downloaden.
  • Tijdloze content: al je content moet tijdloos zijn. Op die manier kunnen gebruikers jaren van nu nog steeds op dezelfde pins komen. Het is dus goed om te kijken welke foto’s over een half jaar tot een jaar van nu nog geschikt zijn.

Aan de slag!

Heb je een website en maak je nog geen gebruikt van Pinterest? Ga aan de slag! Nu je weet wat het allemaal inhoud kan je een begin maken aan je pagina, veel succes!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.