Marketing online

Wat is een online marketing bureau?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, een online marketing bureau. Het begrip komt steeds vaker voorbij. Al helemaal nu tegenwoordig de online wereld steeds belangrijker wordt. Iedereen is tegenwoordig wel op het internet of social media te vinden. Daarom is het voor bedrijven ook extra belangrijk om online actief te zijn in het promoten van hun bedrijf en naamsbekendheid creëren. Alles wordt namelijk steeds meer online gericht, zo ook het bedrijfsleven. Maar wat is het nou precies, wat doet zo’n bedrijf en hoe gaat het in zijn werking? In deze blog wordt het allemaal uitgelegd en hopelijk ben jij na het lezen ervan een stuk wijzer.

Wat doet een online marketing bureau?

Er zijn natuurlijk een heleboel verschillende bureaus, maar bijna ieder online marketing bureau heeft hetzelfde doel. Dat is namelijk voor hun klanten ervoor zorgen dat hun bedrijf online beter scoort en beter vindbaar is. Dit gebeurt op verschillende vakgebieden. De meeste bureaus hebben dan ook personeel dat gespecialiseerd is in een bepaald gebied. De één in het ene gebied, de ander in een ander vakgebied. Er zijn drie gebieden die het meest gehanteerd worden binnen online marketing bureaus:

  • SEO
  • SEA
  • SMM

Om te beginnen is er SEO. Dit staat voor search engine optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat een pagina van een website hoog scoort in de zoekresultaten op bijvoorbeeld Google en zo eerder gevonden wordt als er op bepaalde zoekwoorden wordt gezocht.

Daarnaast heb je SEA. Deze twee schelen maar één letter, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Dit staat namelijk voor search engine advertising en betekent dus adverteren via zoekmachines. Je betaalt dus voor een advertentie om zo hoger in de resultaten van een zoekmachine te komen. Zodra er door een bezoeker op de advertentie geklikt wordt, moet je hiervoor als bedrijf betalen. Meestal zijn deze advertenties simpelweg de titel, een korte beschrijving en de link naar de website. Er zijn ook advertenties voor shopping. Dan staat er een afbeelding en de prijs van een product bij.

Als derde is er SMM en dit staat voor social media marketing. Dit is een techniek om via social media bepaalde doelstellingen te halen wat betreft marketing en communicatie. Het mooie aan social media marketing is dat er interactie ontstaat met de doelgroep en er conversatie ontstaat. Zo ervaart de (mogelijke) klant een stukje klantgerichtheid.

Hoe werkt een online marketing bureau?

Nu je weet wat een online marketing bureau is, vraag je je misschien af hoe het in zíjn werking gaat. Dit gaat als volgt. Stel jij hebt een bedrijf en wil dit soort zaken die hiervoor beschreven werden uitbesteden aan een extern bedrijf. Dan ga je als bedrijf in gesprek met een online marketing bureau en met overleg wordt er dan een aantal uren afgestemd waarin het bureau met jou taken bezig gaat. Dit kan dus van alles zijn op gebied van de bovengenoemde drie vakgebieden, maar zo zijn er nog meer. Lijkt dit jou wat voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met een expert en bespreek de mogelijkheden!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.