De Nieuwe MacBook Air 2021?

Eind vorig jaar lanceerde Apple een nieuwe lijn met de MacBook Air, Macbook Pro en de Mac Mini. Allemaal uitgerust met de nieuwe, supersnelle M1 chip. 2021 is nog geen twee maanden onderweg of de geruchten voor een nieuwe MacBook Air steken alweer de kop op. Komt er in 2021 alweer een opvolger voor de nieuwe MacBook Air?

Nieuw ontwerp MacBook Air
Ondanks dat Apple eind 2020 de Macbook Air met de M1 chip heeft gelanceerd wordt er dus alweer gewerkt aan een nieuw model. Dit nieuwe model moet dunner en lichter zijn en met een nieuw ontwerp uitgerust worden.

Één van de websites die daarover meldt is persbureau Bloomberg, dat vaker als eerste details over aanstaande Apple-producten meldt. De nieuwe MacBook Air komt op zijn vroegst in de tweede helft van dit jaar op de markt, en anders in 2022.
Apple zou het ontwerp van de laptop iets aanpassen, zodat de schermranden kleiner en dunner worden. Het schermformaat blijft 13 inch. Hoeveel kleiner, lichter en dunner de nieuwe Air precies wordt, meldt Bloomberg niet. De huidige versie van de MacBook Air, die in november verscheen, zou als instapmodel beschikbaar blijven.

M1-chip en MagSafe
Net als het laatste model heeft ook de nieuwe MacBook Air de Apple M1-chip. Apple heeft in 2020 eindelijk alle Macs met hun eigen chips uitgebracht en afscheid genomen van Intel-chips.

De nieuwe MacBook Air zal ook een magnetische MagSafe-oplader gebruiken. Het voordeel van een MagSafe oplader is dat als je struikelt over het netsnoer, alleen het netsnoer wordt losgekoppeld van de laptop en dat niet de hele laptop op de grond valt. Sinds het herontwerp van de MacBooks in 2018 heeft de MacBook Air geen magnetische oplaadkabel gehad. Om externe apparaten aan te sluiten krijgt de laptop twee USB 4-poorten, die de opvolger zijn van Thunderbolt 3 en dezelfde vorm hebben als USB-C.

Veilig wachtwoorden bewaren in iCloud met een VPN
Naast de geruchten van een nieuwe MacBook Air was er deze maand ook ander nieuws omtrent iCloud, de opslagdienst van Apple. Apple heeft deze maand een nieuwe Chrome extensie gelanceerd voor Windows gebruikers, zodat je op een makkelijke manier al je wachtwoorden die je gebruikt in iOS apps en Safari in je Chrome browser kunt gebruiken. Ondanks dat dit een mooie toevoeging is voor Windows gebruikers blijft het natuurlijk altijd oppassen met het opslaan van wachtwoorden in de cloud. Wil je zeker weten dat je jouw wachtwoorden veilig online kunt opslaan? Maak dan gebruik van een VPN, zodat je zeker weet dat jouw data veilig wordt opgeslagen en er niemand mee kan kijken.

iMac & MacBook Pro
Apple gaat ook een flinke upgrade uitvoeren aan de MacBook Pro, die weer een SD-kaartslot krijgt. De Touchbar (het smalle aanraakscherm boven de knoppen) verdwijnt. Volgens Bloomberg zal de behuizing van MacBook Air en Pro verschillend van elkaar zijn.

Volgens berichten is Apple ook van plan later dit jaar een aangepaste iMac met een ander ontwerp op de markt te brengen en lanceert Apple een nieuw model van de dure Mac Pro.

Mobiele connectiviteit

Apple heeft ook basisondersteuning voor de Mac ontwikkeld voor mobiele connectiviteit en de mogelijkheid van Macs om verbinding te maken met internet via smartphone netwerken, en het gezichtsherkenningssysteem Face ID van het bedrijf. Maar geen van deze functies lijkt binnenkort beschikbaar te zijn. Om deze reden was Face ID oorspronkelijk gepland om te verschijnen in het nieuwe ontwerp van dit jaar van de iMac van dit jaar, maar het is nu onwaarschijnlijk dat het wordt opgenomen in de eerste versie van het nieuwe ontwerp.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.