ICT trends van dit jaar

Er zijn een aantal nieuwe trends op het gebied van ICT voor in 2021. De grootste trends gaan we hier in dit artikel bespreken. Lees dit verder als jij benieuwd bent naar wat je dit jaar kunt verwachten. 

De invloed van thuiswerken

In 2020 werkten erg veel mensen vanuit huis. Door de coronacrisis is het thuiswerken heel normaal geworden in zowel Nederland als in andere landen. Thuiswerken is iets wat mensen de komende jaren ook nog blijven doen. Voor de coronacrisis waren werkgevers nogal huiverig op het gebied van thuiswerken. Documenten kunnen snel en eenvoudig met elkaar gedeeld worden en werknemers kunnen met elkaar overleggen via bijvoorbeeld Teams. Sommige mensen geven zelfs aan dat ze thuis productiever werken. Dit is daarom een hele belangrijke trend op IT-gebied en die trend kan DvD-ICT beamen. 

Het voorkomen van datalekken

Nu er veel mensen thuiswerken, wordt het steeds belangrijker om informatie over het bedrijf goed te beschermen tegen datalekken. Ransomware aanvallen komen steeds vaker voor en phishingmails lijken steeds echter. Hierdoor wordt de kans op een datalek vanuit de Cloud  steeds groter. Ook wordt de kans op een datalek door de medewerkers zelf steeds groter. Dit komt doordat er door het thuiswerken geen sociale controle is op alle medewerkers. Je moet natuurlijk niet alle medewerkers gaan wantrouwen, want het lekken van data door de medewerkers kan ook per ongeluk gebeuren. Doordat de kans op een datalek vergroot, is het steeds belangrijker om de cybersecurity van je bedrijf op orde te hebben. 

Het nieuwe 5G netwerk

5G zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden. Deze mogelijkheden zijn: sneller internet, een betere dekking van het netwerk, een extreem goede spelervaring bij games en een kortere laadtijd voor websites. 5G bestaat alweer een tijdje, maar we gaan hier dit jaar steeds meer van merken. Er zitten veel voordelen aan 5G, dus deze trend is echt veelbelovend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.