Waar kun je 360° media voor gebruiken?

De tijd dat we alleen informatie verkregen via de televisie of reclameborden is allang voorbij. Tegenwoordig wordt via allerlei kanalen informatie aangereikt, of je nou wilt of niet. Een van de manieren om in deze tijd informatie over te brengen, is door middel van 360° media. Wat dat precies inhoudt en hoe je het kunt inzetten, vertellen we je in dit artikel. 

Wat is 360° media? 

Met een 360° video kun je een hele omgeving bekijken, in plaats van één rechthoekig beeld zoals bij normale video’s. De 360° video’s moeten opgenomen worden met speciale camera’s die de hele omgeving in één beeld kunnen vastleggen. Wanneer je een 360° video voor je bedrijf inzet, bepaalt de kijker zelf wat hij/zij ziet. Dit zal ervoor zorgen dat een kijker langer geboeid is, omdat hij/zij zelf invloed heeft op wat er zichtbaar is in de video. 

360° video’s voor bedrijven 

Niet alleen specialisten in de entertainmentbranche en filmmakers kunnen 360° video gebruiken, ook jouw bedrijf kan deze video’s goed gebruiken! Met 360° video’s kun je jouw producten, events of locaties laten zien aan de kijker. Je kunt ervoor zorgen dat iedereen op elk moment van de dag door jouw winkel kan lopen en hiermee trek je klanten naar binnen in je winkel, zonder dat ze daarvoor het huis moeten verlaten. De grootste kracht van 360° video’s is de menselijkheid. Mensen voelen zich meer betrokken bij je bedrijf omdat ze een kijkje achter de schermen van jouw bedrijf kunnen nemen. Daarnaast is een 360° video veel interactiever dan een standaard filmpje, omdat de kijker zelf kan beslissen waar hij/zij naar kijkt. 

Waarom kiezen voor een 360° video?

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen wel over een smartphone. Een voordeel van de 360° video’s is dat ze geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Dat is niet alleen fijn voor de kijker, maar het zorgt er ook voor dat je beter scoort in de zoekresultaten van YouTube en Google. Uit onderzoek is gebleken dat 360° video’s zorgen voor meer views, shares en volgers op social media. Wanneer je een publiek dus snel en goed wil boeien en binden aan je bedrijf, is het een goede keuze om 360° video’s in te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.