Wat zijn de voordelen van social intranet?

Intranet wordt steeds vaker gebruikt als intern communicatieplatform binnen organisaties. Waarschijnlijk heb je er al een keer van gehoord, maar weet je niet precies wat het is. In deze blog vertellen we je meer over wat intranet precies is, wat de voordelen zijn en wat je er allemaal mee kan.

Wat is (social) intranet?

Intranet heeft als doel om alle medewerkers binnen een organisatie met elkaar samen te laten werken, het dient als het ware als intern communicatiemiddel. Een platform dat voor iedereen toegankelijk is. Traditioneel gezien is intranet een middel waarbij geen interactie plaatsvindt, maar alleen het zenden van boodschappen vanaf het management naar haar medewerkers. Bij social intranet is dit wel het geval, het is dynamisch en heeft interactie als hoofdprincipe.

Wat kan je er allemaal mee?

Social intranet kan ook wel digitale werkplek of samenwerkingsplatform worden genoemd. Een platform dat gebruikt kan worden om informatie te delen, praktische zaken te regelen en medewerkers te informeren. Daarnaast is het mogelijk om samen te werken, kan iedereen iets delen en daar kan ook iedereen weer op reageren. Zo ontstaat er een cultuur dat iedereen zijn eigen steentje bij kan dragen en minder gezien wordt als nummer binnen een organisatie. Medewerkers kunnen hiermee zelf initiatief tonen en zelf bepalen welke informatie juist wel of juist niet nuttig is voor hem of haar.

Het belang van social intranet voor een organisatie

De kans is groot dat tegenwoordig steeds meer mensen thuis gaan werken, hierom is interne communicatie nog belangrijker geworden. Medewerkers moeten vanuit huis gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en belangrijke informatie kunnen delen. Met social intranet behoud je deze interactie tussen medewerkers. Een aantal functionaliteiten van social intranet zijn:

Expertise inzichtelijk maken

Collega’s leren kennen via een smoelenboek

Chatten

Gepersonaliseerde startpagina

De mogelijkheden van social intranet zijn groot en daarom passend voor elke organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.