Waarom zou je een laptop huren in plaats van kopen?

Wanneer je op verschillende plekken werkt, of je nog aan het studeren bent, is het heel handig om in het bezit te zijn van een laptop. Een laptop is vaak licht en daardoor makkelijk mee te nemen. Een laptop kan best een grote investering zijn, zeker wanneer je een kwalitatief goede laptop wilt aanschaffen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een laptop te huren, zowel zakelijk als particulier. In dit artikel vertellen we je hier alles over. 

Minder grote investering 

Wanneer je een student bent, is de kans groot dat je niet extreem veel geld wil en kan uitgeven aan een goede laptop. Maar ook voor zakelijk gebruik kan een laptop een grote investering zijn. Wanneer je ervoor kiest om een Macbook Pro van RentYourMac te huren, hoef je het bedrag niet in één keer af te tikken. Je bent dan alleen een laag bedrag per maand kwijt en wanneer de laptop kapot gaat, is dit in de meeste gevallen verzekerd. Zo kom je ook niet voor onverwacht hoge kosten voor reparaties te staan. 

Ondersteuning

Naast financiële redenen om te kiezen voor het huren in plaats van kopen van een laptop, kan het ook zijn dat je ondersteuning belangrijk vindt. Wanneer je een laptop huurt, is er software geïnstalleerd zodat Rent Your Mac met jouw toestemming op afstand ondersteuning kan bieden. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden wanneer de laptop gestolen of vermist wordt. Ook bij schade wordt er samen met jou gekeken naar de mogelijkheden. Let er wel op dat in dit geval een eigen risico geldt en het kan gebeuren dat je borg wordt ingehouden. Bij klachten of vragen kun je altijd terecht bij de klantenservice, die alles weet over de laptops en je graag helpt wanneer je ergens tegenaan loopt. 

Nieuwste technologie

Wanneer je een laptop huurt, heb je toegang tot de nieuwste technologie. De laptop krijgt steeds een update, zodat er gegarandeerd wordt dat de laptop goed werkt. Het verhuurbedrijf zal er dus voor zorgen dat je altijd met de nieuwste software kan werken. Wanneer je dit met jouw eigen, gekochte laptop laat doen, zal dit kosten met zich meebrengen. Het is daarom dus zeker een goede keuze om een laptop te huren in plaats van te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.