Wat je allemaal moet weten over een Elgato Stream Deck

Ken jij de Elgato Stream Deck al? Dit apparaat is langzaam maar zeker mateloos populair geworden. Het heeft de harten van menig persoon veroverd. Toch is er een aanzienlijke hoeveelheid personen die nog niet zoveel over dit apparaat van Elgato af weet. Val jij hier ook onder? Maak je dan zeker geen zorgen, want in deze blog kom je achter alles wat je moet weten over dit apparaat.

Wat een Elgato Stream Deck precies is

In de eerste plaats is het handig om te weten wat een Elgato Stream Deck precies is. Dit is een apparaat geproduceerd door Elgato waarmee jij een videostream erg makkelijk kunt aanpassen. Denk dan bijvoorbeeld aan het veranderen van scenes of het starten van een stream. Er zitten 15 knoppen op dit apparaat die allemaal als een snelkoppeling kunnen fungeren voor een bepaalde activiteit in een livestream op platformen als Twitch of YouTube.

Voor wie is een Elgato Stream Deck handig?

Verder is het natuurlijk de vraag voor wie een Elgato Stream Deck nou precies handig is om te halen. De grootste doelgroep van dit apparaat is uiteraard mensen die vaak livestreamen. Het probleem met de meeste streams is dat ze niet zo interactief en fluïde zijn. Daardoor kan indien er wat fout gaat niet snel een aanpassing worden gemaakt. Met dit apparaat van Elgato krijgen mensen die streamen wat meer controle over hoe ze hun stream opzetten.

Waar kom je een Elgato Stream Deck tegen?

Tevens is het van belang om te weten waar je een Elgato Stream Deck nou precies tegen kunt komen. Dit apparaat vind je namelijk niet bij de eerste de beste supermarkt. Vaak is het het slimste om naar een webshop te gaan die elektronische apparatuur verkoopt. Wanneer het aanbod ruim is bij een webshop als deze, is de kans groot dat je het apparaat tegenkomt. Verder kun je ook een kijkje nemen bij fysieke elektronicawinkels. Maak een belletje vooraf om te informeren of ze inderdaad dit apparaat aanbieden.

De voordelen van een Elgato Stream Deck

Tot slot is het goed om te voordelen van dit apparaat van Elgato te benoemen. Er zijn er namelijk vele. Het grootste voordeel is dat het streamers meer creatieve controle geeft over hun streams. Daarnaast is het opzetten van streams ook makkelijker geworden, waardoor streamers niet meer zoveel tijd verspillen hieraan. Als laatste genieten ook de mensen die kijken met behulp van dit apparaat van een stream dat meer entertainend is.

Tip: Videoholland.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.