Excel training volgen

Een Excel training volgen – nuttig of overbodig?

Binnen organisaties wordt met verschillende programma’s gewerkt. Het kan een uitdaging zijn om al deze programma’s onder de knie te krijgen, en vaak is te zien dat werknemers kennis hebben van verschillende programma’s, maar zich niet bewust zijn van alle functies die ze kunnen bieden.

Excel

Een goed voorbeeld is het leren van Excel. Bijna elke organisatie heeft er (wel eens) mee te maken. Wanneer er goed met Excel wordt omgegaan, kan dit het werk een stuk efficiënter en soms zelfs leuker maken. Dit zorgt voor een betere coherentie binnen het bedrijf en uiteindelijk voor betere resultaten.

Met Excel omgaan

Het kan lastig zijn om zelf alle functies van Excel te ontdekken. Het internet staat vol met allerlei informatieve filmpjes waarin je verschillende zaken in Excel kan leren. Dit is echter vaak tijdrovend en lastig te volgen. Daarnaast kun je niet terecht met extra vragen die je hebt.

Een Excel training volgen

Wanneer je binnen je organisatie veel gebruik maakt van Excel, maar je hebt er eigenlijk niet voldoende kennis van, kan een Excel training volgen een uitkomst zijn. Binnen vaak al één dag leer je alle fijne kneepjes van het programma én kan je met al je vragen terecht. Op deze manier ben je het minste tijd kwijt en kun je direct na de training aan de slag met het programma en deze zo efficiënt mogelijk in  te zetten binnen je functie. Er zijn verschillende niveaus in Exceltrainingen: basis, gevorderd en expert. In de basiscursus leer je met het programma omgaan. In de gevorderde training leer je omgaan met tabellen & databases of formules & functies. In de training Excel expert leer je werken met externe gegevens & macro’s. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde trainingen binnen Excel, bijvoorbeeld Excel voor financials. Excel Power Pivot of Excel voor managers.

Samengevat kun je Excel functies zelf leren, maar dit kost meer tijd en energie. Wanneer je een training volgt, heb je vaak binnen een korte tijd voldoende kennis van het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.