Een printer leasen voor op kantoor

Het hebben van een goede printer is voor veel bedrijven essentieel. Maar welke printer is het meest geschikt voor jouw bedrijf? Wil je een laserprinter, een inkjetprinter of ga je voor een refurbished model? En wat zijn de voordelen van het leasen van een printer ten opzichte van het aanschaffen ervan? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kantoorprinters voor jouw bedrijf. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

Laser, inkjet of refurbished

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte printer voor je bedrijf, is het belangrijk om eerst het type printer te kiezen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder laserprinters, inkjetprinters en refurbished printers. Als je niet alleen kosten wilt besparen, maar ook het milieu wilt ontzien, dan is een refurbished printer wellicht een goede optie voor jou. In dit artikel zullen we je uitgebreid informeren over de voor- en nadelen van deze verschillende printertypes voor gebruik in het bedrijfsleven. Zo helpen we je om een weloverwogen keuze te maken voor de beste kantoorprinter die past bij jouw specifieke bedrijfsbehoeften.

Voordelen laserprinter

Als snelheid en lage kosten per pagina belangrijke factoren zijn voor jouw bedrijf, dan is een laserprinter waarschijnlijk de meest geschikte keuze. Een laserprinter is vooral handig als er dagelijks grote hoeveelheden worden geprint, omdat de kosten per pagina dan een cruciaal punt zijn. Bovendien hoef je de toners minder vaak te vervangen dan de cartridges van een inkjetprinter, vanwege de hogere capaciteit van de toners.

Voordelen inkjetprinter

Creatieve bedrijven, zoals fotostudio’s of architectenbureaus, hebben vaak andere eisen aan hun printer dan bedrijven die voornamelijk veel tekst documenten printen. In deze gevallen is het belangrijk dat het volledige kleurbereik zo nauwkeurig mogelijk wordt weergegeven, waardoor de snelheid en de afdrukkosten minder belangrijk zijn. Inkjetprinters zijn daarom beter geschikt voor deze doeleinden, omdat ze in staat zijn om gedetailleerde en levendige kleuren afbeeldingen af te drukken.

Refurbished kantoorprinters

Een refurbished printer kan een zeer voordelige keuze zijn bij de aanschaf van een printer. Bovendien draag je hiermee bij aan een circulaire economie, omdat de printer een tweede leven krijgt en er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn.

Single function of multifunctional

Hoewel multifunctionele printers tegenwoordig steeds populairder worden omdat ze naast printen ook kunnen scannen en kopiƫren, zijn deze extra functies niet altijd nodig in alle bedrijven. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een betrouwbare printer voor de receptie van het kantoor, dan zijn deze extra functies wellicht wel handig. Maar als je simpelweg een printer nodig hebt voor kleinere afdelingen waar alleen wordt geprint, dan kun je overwegen om een eenvoudiger model aan te schaffen. In dat geval is het misschien interessanter om een centrale multifunctionele printer aan te schaffen en daarnaast een aantal single function printers voor de kleinere afdelingen. Zo ben je verzekerd van voldoende printers op elke afdeling en ben je als ondernemer ook nog eens voordeliger uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.