Wat heb je nodig voor het nieuwe schooljaar?

De start van het nieuwe schooljaar komt steeds dichterbij. Spannend! Of jij het nu leuk vindt of jij er liever niet aan wilt denken: het is belangrijk om tijdig te beginnen met de voorbereidingen. Wat heb je nodig voor het nieuwe schooljaar?

Ga jij voor het eerst naar een Hogeschool of Universiteit? Dan zal de voorbereiding vast een beetje ingewikkeld zijn. Want wat heb je nodig tijdens jouw studie? Om jou wat zorgen uit handen te nemen, delen wij hieronder enkele tips met jou. Want je weet: een goed begin is het halve werk!

Een sterke tas

Het begint allemaal met de verpakking. Hoe ga jij jouw nieuwe schoolspullen meenemen naar school? Jij zult hoogstwaarschijnlijk enkele boeken en een laptop moeten meenemen, dus een stevige tas is zeker geen overbodige luxe. Ga voor een tas met een apart laptopvak, zodat de tas overzichtelijk blijft en jij jouw spullen snel kunt vinden tijdens een college.

Een goede laptop

Voor vrijwel iedere studie is het inmiddels verstandig om een laptop aan te schaffen. Een behoorlijke investering, maar absoluut het geld waard. Aan de hand van een laptop kun jij snel en gemakkelijk contact houden met studiegenoten en docenten, colleges terugvinden en -kijken, goede samenvattingen maken en gemakkelijk informatie opzoeken. In sommige gevallen geven de scholen, voorafgaand aan de opleiding, door aan welke specificaties de laptop moet voldoen. Om dit iets gemakkelijker te maken, kun je ook zelf een laptop samenstellen. Dit kan vaak bij een online laptop winkel.

Planner of agenda

Op een opleiding zul jij regelmatig te maken krijgen met deadlines of tentamens (toetsen). Het is een nachtmerrie om er op school pas achter te komen dat jij diezelfde dag een tentamen hebt. Om dit te voorkomen, is een agenda of planner ideaal. Neem dit hulpmiddel dagelijks mee naar school. Schrijf het direct op als een docent een datum noemt. Op die manier zul jij vergissingen voorkomen.

Notitieblok 

Tijdens een hoorcollege wordt er veel informatie verteld. Hoewel de presentatie achteraf vaak terug te kijken is, is het soms verstandig om tijdens het college al informatie op te schrijven. Soms vertelt de docent iets dat op termijn erg nuttig kan zijn. Stop dus altijd een klein notitieblok in je tas. 

Pennen en markers

Om de informatie op te kunnen schrijven, heb je uiteraard pennen nodig. Zorg er altijd voor dat je meerdere pennen in jouw tas hebt liggen, zodat je nooit misgrijpt. Bovendien raden wij aan om een of meerdere markers mee te nemen. Bij belangrijke zinnen kun je de woorden nog onderstrepen, zodat je de informatie later snel terug kunt vinden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.