Op zoek naar een goede internetverbinding? Houd hier rekening mee!

Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren als je op zoek bent naar een snel internet thuis. Je wilt niet eindigen met een onbetrouwbare service die niet snel genoeg is of meer kost dan zou moeten.

soort Connectie 

Het type internetverbinding dat je kiest, hangt af van je behoeftes en budget. Als je op zoek bent naar een snelle, betrouwbare verbinding die video’s moet kunnen streamen en andere bandbreedte-intensieve taken aankan, dan is glasvezel de juiste keuze. Draadloze verbindingen zijn ook een optie als je huis niet in de buurt bent van een snelle kabel of DSL-lijn, maar deze kunnen onbetrouwbaar zijn in gebieden met een slecht bereik voor mobiele telefoons. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor bekabelde verbindingen. Satelliet werkt goed wanneer je toegang nodig hebt op afgelegen locaties zonder fysieke toegang tot vaste lijnen of kabels. Hoe dan ook, je moet providers vergelijken voor het goedkoopste internet.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een must-have als het gaat om een internetservice. Met een betrouwbare verbinding kan je het meeste uit jouw online ervaring halen. Als je af en toe even je mail checkt of even facebook wil updaten, dan zijn je behoeftes misschien niet zo veeleisend als die van zware gamers en streamers. Om de betrouwbaarheid te meten, kijk je hoe vaak de service uitvalt en hoe lang het duurt voordat ze het probleem hebben opgelost.

Snelheid

Snelheid is de belangrijkste factor bij het kiezen van een breedband internet provider. Je kan je huidige internetsnelheid meten op websites voor snelheidstests, waardoor je ook een idee krijgt van wat voor soort snelheden je kunt verwachten van verschillende providers in jouw regio. De snelheid van een verbinding wordt meestal gemeten in megabyte per seconde (Mbps). Met een verbinding van 5 Mbps kun je video’s online streamen met een resolutie van 720p. Ondertussen kun je met een verbinding van 50 Mbps of 100 Mbps probleemloos 4K-video streams bekijken.

Downloadlimiet

Het volgende waar je aan wilt denken, zijn jouw internet gegevens. Verschillende ISP’s hebben verschillende limieten voor hoeveel gegevens je per maand kunt downloaden, en als je dat limiet overschrijdt, zal het bedrijf jouw toegang beperken of zelfs blokkeren tot de volgende factureringscyclus begint. Dit kan erg onhandig zijn als je een grote gebruiker bent van streaming media. Mogelijk moet je ook je gebruik controleren, zodat het niet uit de hand loopt. Sommige providers bieden onbeperkte data-abonnementen. Hierdoor kunnen gebruikers zoveel inhoud streamen als ze willen zonder zich zorgen te maken dat ze hun maandelijkse bandbreedte limiet overschrijden.

De snelle service bij Breedbandwinkel is prijzenswaardig!

Al de bestellingen bij Breedbandwinkel worden meteen en vanzelf naar de provider gestuurd. Je kunt zelfs kiezen voor ‘binnen één dag online’. Daarnaast krijg je gratis diensten zoals een internet garantie en een cashback op je account. Afhankelijk van de aanbieder wordt een bestelling of overschrijving meestal in twee tot vier weken volledig geleverd. Kies je voor snelle levering, dan sla je de “afkoelperiode” van 14 dagen die de wet voorschrijft over. Dit kan niet altijd, maar het is wel een voordeel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.